Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

Mancaruri cu legume: Mancaruri cu diverse legume si zarzavaturi ( 52 retete )

Vinete marinate (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 4698)
Se spala foarte bine vinetele sub jet de apa rece. Se taie felii de un cm grosime care se condimenteaza cu piper. Se incinge tigaia in care se pune o lingura de ulei. Se prajesc toate feliile de vinete. Se adauga ulei din cind in cand deoarece vinetele trag mult ulei. Dupa aceea se aseaza feliile de vinete in forma de solzisori pe un platou. Se taie marunt ardeiul, patrunjelul si se rade coaja de lamaie dupa care se presara totul peste vinete. Se piseaza usturoiul si se amesteca cu sare dupa gust, se adauga zeama de lamaie si se freaca bine asfel incit sa se formeze un fel de marinata. Aceasta marinata se toarna peste vinete.
Vinete buzunar (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1917)
Vinetele se spala, se sterg cu un servetel, dupa care se transeaza pe verticala si se presara pe ambele parti cu sare, piper si alte condimente dorite. Se prajesc in ulei sau crema pentru gatit pe ambele parti apoi se lasa un pic la scurs. Dupa ce s-au scurs se umplu cu o pasta facuta din branza, oua si condimente(optional se pot pune si ciuperci care in prealabil au fost prajite). Vinetele umplute se impaturesc ( in doua) si se mai prajesc un pic sau se pun la cuptor.
Vinete cu sos alb (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2449)
Vinetele se coc, se curata si se toaca. Din unt, faina si lapte se prepara un sos alb. Peste sos se adauga vinetele tocate, cascavalul ras, se condimenteaza dupa gust si se mai lasa sa dea cateva clocote.

Vinete grecesti (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 4279)
Vinetele se coc, se curata de coaja si se scurg bine (eventual intre doua funduri de lemn) vreo jumatate de ora. Intre timp, taiati rosiile in rondele groase de 0,5-1 cm, cateii de usturoi in rondele, cepele pestisori (nu foarte subtiri, jumatati de cerc). Intr-o cratita joasa, in care am turnat putin ulei, se asaza un strat de vinete coapte fasii, rondele de usturoi, felii de ceapa, un strat de rosii, un praf de sare, putin ulei, putin piper si se repeta, terminandu-se cu rondele de rosii. Se adauga apa cat sa le acopere si se da la cuptor la foc mediu. Cand incep sa fiarba se micsoreaza focul si, foarte important se lasa la cuptor vreo doua ore cu cratita acoperita. Dupa acest timp, se descopera cratita si se mai lasa 15-20 min, la foc iute sa scada putin si sa se rumeneasca mancarica. Nu trebuie sa fie foarte scazuta, trebuie sa ramana cam o treime sau chiar jumatate din sos.
Dovlecei cu smantana (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1790)
Se taie dovleceii pe jumatate, in lungime, se scobesc si se oparesc in apa cu sare. Cand incep sa se inmoaie, se scurg bine de apa si se inabusa in unt topit. Miezul de dovlecel se amesteca bine cu smantana, rosiile taiate cubulete si patrunjelul tocat foarte marunt. Cu aceasta compozitie se umplu dovleceii, se asaza intr-o tava unsa cu ulei si se introduc la cuptor, la foc mic.


Dovlecei prajiti (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2425)
Dovleceii se spala si se taie rondele de cca 0,5 cm grosime, se dau prin faina si apoi prin ou si se pun la prajit in uleiul incins (uleiul sa ii acopere). Cand terminati de prajit dovleceii, ii asezati intr-un castron, un strat de dovlecei apoi stropiti cu ulei, otet si o lingurita de mujdei, iarasi dovlecei stropiti cu ulei, otet si mujdei si tot asa pana terminati. Dovleceii ii puteti praji pur si simplu fara ou si faina.
Dovlecei cu maioneza (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 3266)
Se aleg 3-4 dovlecei de marime medie se spala, se taie cubulete si se pun la fiert. Dupa ce s-au racit se storc foarte bine si se mixeaza, apoi se amesteca cu maioneza preparata dintr-un galbenus de ou fiert si unul crud dupa care se adauga sare si usturoi pisat dupa gust.

Mancare de dovlecei (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1826)
Morcovii si pastarnacul se dau pe razatoarea mare si se calesc in ulei impreuna cu ceapa tocata marunt. Se adauga o cana de apa si se lasa sa fiarba inabusit. Se condimenteaza, apoi se pun dovleceii taiati in cuburi mari si se lasa sa fiarba. Cand totul este fiert, se adauga smantana si verdeata tocata marunt
Mancare de dovlecei cu rosii (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 8164)
Se taie ceapa si ardeii marunt, si se pun la calit in ulei la foc mic. Se curata dovleceii si se taie cubulete sau felii, dupa preferinta. Se ia pielita de pe rosii si se taie bucati in asa fel incat sa nu se piarda sucul.
Dovleceii se pun peste ceapa si ardeii caliti; se calesc si ei pana se inmoaie putin iar in acel moment se pun rosiile. Cand dovleceii sunt fierti se adauga smantana, sare, delikat (dupa gust), si patrunjel tocat marut.
Dovlecei cu legume la cuptor (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1991)
Se spala dovleceii, se pun intr-un vas termorezistent, intregi sau taiati in jumatati pe lung. Se adauga ardeiul taiat in fasii si rosiile. Se toaca ceapa, se caleste 2 minute in ulei si se asaza peste dovlecei. Se zdrobeste usturoiul si se pune peste mancare. Se adauga ½ pahar de apa fierbinte, marar tocat si putin cimbru. Se da vasul la cuptor pentru 30 de minute.
Pagina Precedenta Pagina urmatoare  
Pagina 4 din 6

Adauga reteta noua


Inapoi la inceput   Inapoi la inceput